Blog

Türkiye’de Sınavsız Üniversite Eğitimi 2021-2022 | Yabancılara | Örgün ve Açıköğretim
Türkiye’de Sınavsız Üniversite Eğitimi 2021-2022 | Yabancılara | Örgün ve Açıköğretim

Türkiye’de Sınavsız Üniversite Eğitimi 2021-2022 | Yabancılara | Örgün ve Açıköğretim

Türkiye’de Sınavsız Üniversite Eğitimi | Yabancılara | Örgün ve Açıköğretim

Neden Türkiye?

Türkiye’de eğitim almak için birçok nedeniniz var. Türkiye, şehirlerine özgü doğal, ruhsal, ulaşım ve fiziksel özellikleri ile dünyadaki öğrencilerin dikkatini çeken bir ülkedir.

 Kaliteli Yüksek Öğretim Fırsatları

Türkiye ?,2 okullaşma oranı ile yükseköğretime erişimde dünyadaki ikinci ülkedir. Avrupa Yüksek Eğitim Alanında yer alan Türkiye, Bologna Sürecini mükemmel bir şekilde uygulamaktadır; Bologna raporumuz 5 üzerinden 5’tir. Yani, Türkiye’deki bir üniversiteden aldığınız diploma tüm Avrupa ülkelerinde tanınır! Ders kredisi sistemi olarak AKTS Avrupa’ya göre uygulanır ve tüm öğrencilere Diploma Eki verilir. Ayrıca, Türkiye Erasmus + kapsamında değişim programlarına katılan en başarılı ülkelerden biridir. Erasmus’a ek olarak, Türkiye’de öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin hareketliliğini destekleyen Mevlana, Farabi gibi birçok değişim programı vardır.

  Üniversite ve Program Çeşitliliği

Türkiye’de 206 üniversite var. Öğrenci sayısı 8 milyona yakın. Bu öğrenci sayısı ile Türkiye, Avrupa Yükseköğretim Alanında en fazla öğrencisi olan ilk ülkedir. 206 üniversitede toplam 58.092 çeşitli programlar bulunmaktadır. Böyle bir çeşitlilikte kesinlikle bir üniversite ve kendiniz için bir program bulacaksınız.

 Çok Kültürlü Yaşam

Binlerce yıldır topraklarında birçok köklü uygarlığa ev sahipliği yapan Türkiye, neredeyse bir kültür mozaiği! Sayısız medeniyetin ağırlandığı bu ülkede, herkes birbirlerine karşı hoşgörülü ve saygılı. Kökünüzün bir parçasını bulabileceğiniz ve belki de dilinizi konuşan insanlarla tanışabileceğiniz Türkiye, güvenli ve huzurlu ortamıyla öğrenciler için idealdir.

 Doğal Güzellikler

Dört mevsim yaşayan Türkiye, tüm dünyadaki doğal güzellikleri ile ün yapıyor. Türkiye’yi çevreleyen denizlerde yüzme ve su sporlarının tadını çıkarabilir, dağlarda birçok şehirde kayak yapabilir, nehirlerde rafting yapabilir ve birçok ekstrem sporu deneyimleyebilirsiniz. Türkiye’de cennette gibi hissedeceksiniz ki bu güzellikler sizi yalnızca manzaralarıyla büyüleyecek!

  Tarihi ve Kültürel Miras

Uzun bir tarihe dayanarak, Türkiye’de çoğu UNESCO Kültür Mirası olarak korunan binlerce tarihi ve kültürel anıt var. Günlük hayatınızda bile, sık karşılaşabileceğiniz izleri takip etmek isteyeceksiniz!

  Öğrenci Dostu

Her şehirde en az bir üniversite olan Türkiye tam olarak öğrenci dostu bir ülke! Her üniversitedeki sosyal kulüpler, spor takımları ve kültürel etkinlikler öğrencileri bir araya getiriyor ve uzak coğrafyaları yakınlaştırıyor. Türkiye’ye geldiğinizde, kentin en aktif noktalarının öğrencilerin sosyalleştiği yerler olduğunu anlayacaksınız! Öğrencilerin takıldığı kafeler, restoranlar ve kütüphaneler sayesinde şehirler günün 24 saati yaşıyor.

  Konuksever Türk İnsanları

Türk halkının misafirperverliği tüm dünyada efsanevi olmuştur! Bir öğrenci olarak, yardım istemeniz halinde, insanlar ellerinden geleni ve samimiyetle yapacaklardır. Türkler sizi misafir olarak kabul edecek ve sizi tatmin edecek birçok ikramımız olacak. Buradaki evini özlemeyeceğine emin ol!

  Modern Teknolojik Kampüsler

Hangi 206 üniversiteden birine giderseniz gidin, en son teknolojiyle donatılmış modern ve kullanışlı bir kampüs yaşamını yaşayacaksınız.

  Kolay Yaşam Koşulları

Türkiye’de yaşam çoğu ülkeden daha ekonomiktir. Konaklama, yiyecek ve içecek ve eğlence gibi ihtiyaçlarınızı uygun fiyatlarla karşılayabilirsiniz. Üniversite kampüslerinin içindeki veya yakınındaki yatakhanelerde kalabilir ya da makul bir kiralama için bir ev kiralayabilirsiniz. Ayrıca, öğrenci olarak hangisini seçerseniz seçin, indirimli bir fiyatla bilet alırsınız veya sinemadaki filmi daha ucuza izlersiniz. İndirimli otobüs, metro kartları kullanabilirsiniz.

Türkiye, aynı zamanda orta Asya ve Avrupa kıtalarında olduğu için ülkeye ulaşmak daha kolaydır. Sayısız cazibe merkezine ev sahipliği yapan Türkiye’yi hangi yolu seçerseniz seçin, istediğiniz yere hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşabilirsiniz.

  Türkçe Öğrenme Olanakları

Türkiye’deki üniversitelerde birçok program İngilizcedir. Ayrıca, dünyanın 5. konuşulan dili olan Türkçeyi de öğrenebilirsiniz! Üniversitenizin size sunacağı Türkçe kurslarında dil öğrenme şansına sahip olabilir ve birçok farklı kültürden insanlarla arkadaş olabilirsiniz.

Tükiye’de Kimler Sınavsız Üniversite kazanabilir?

a) Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla;

1) Yabancı uyruklu olanların,

2) Doğumla Türk vatandaşı olup İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar ve bunların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının Türk Vatandaşlığı Kanunu uyarınca aldığı Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olduklarını belgeleyenlerin, (5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 7. Maddesinde “(1) Türkiye içinde veya dışında Türk vatandaşı ana veya babadan evlilik birliği içinde doğan çocuk Türk vatandaşıdır.” hükmü bulunmakta olup, yurt dışından kabul kontenjanlarına başvuracak adayların Türk Vatandaşlığı Kanunu’nu incelemelerinde yarar bulunmaktadır.

3) Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile TC vatandaşlığına geçenlerin / bu durumdaki çift uyrukluların,

4) a) 01.02.2013 tarihinden önce yurtdışında ortaöğretime devam eden TC uyruklu öğrencilerden ise ortaöğretiminin (lise) son üç yılını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil) yurt dışından öğrenci kabul kontenjanlarına başvuru yapabileceğine”

b) 01.02.2013 tarihinden sonra yurt dışında ortaöğretime başlayan adayların yurt dışından kabul kontenjanlarına ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil) başvuru yapabilmelerine,

5) KKTC uyruklu olup; KKTC’de ikamet eden ve KKTC’de ortaöğrenimini (lise) tamamlayan GCEAL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar Türkiye’de Sınavsız bir şekilde sadece lise diploma puanları ile Üniversite kazanabilirler.

 

b) Adaylardan

1) T.C. uyruklu olup ortaöğreniminin (lise) tamamını Türkiye’de veya KKTC’de tamamlayanların,

2) K.K.T.C. uyruklu olanların (ortaöğreniminin tamamını (lise) K.K.T.C liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar hariç),

3) a maddesinin 2 numaralı bendinde tanımlanan doğumla ilk uyruğu T.C. olan çift uyrukluların, (a maddesinin 4 numaralı bendindeki şartları sağlayanlar hariç)

4) Uyruğundan birisi K.K.T.C. olan çift uyrukluların (ortaöğreniminin (lise) tamamını KKTC liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar hariç),

5) Türkiye’deki büyükelçilikler bünyesinde bulunan okullar ile Türkiye’de bulunan yabancı liselerde öğrenimlerini gören T.C uyruklu olan veya a maddesinin 2 numaralı bendinde tanımlanan doğumla ilk uyruğu T.C olan çift uyrukluların başvurularının kabul edilmesi,

uygun görülmemiştir.

 

Türkiye’de Sınavsız Üniversite Eğitimi 2021-2022 | Yabancılar İçin Üniversite

Biz size hiçbir sınava girmeden sadece lise diploma puanınız ile Türkiye’de üniversite kazanmanız için yardımcı olabiliriz. Bunun için lise diplomasına sahip olmanız ya da son sınıfta okuyor olmanız gerekmektedir. Gerekli evraklar ise şunlardır:

1. Lise Diploması aslı ve onaylı Türkçe tercümesi

2. Lise not dökümü (Transkript) ve onaylı Türkçe tercümesi

3. Pasaport fotokopisi ve onaylı Türkçe tercümesi

4. Denklik belgesi (Ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliklerinden ya da Türkiye’deki Milli Eğitim Müdürlüklerinden alınacak)

5. Vesikalık fotoğraf

Not: Lise diploma puanı ile istediğiniz bölümü seçebilirsiniz. İstediğiniz bölümü 0 kazanma garantisi veriyoruz ancak hangi üniversiteyi kazanacağınız lise diploma puanınız, tercih ettiğiniz bölüm, yaşınız ve evrak teslim etme tarihiniz gibi birçok faktöre göre değişiklik göstermektedir.

Türkiye Üniversiteleri Yıllık Ücretleri 2021-2022

Devlet Üniversitelerin yıllık ücretleri ortalama  200$ – 2.000$ (Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık gibi bölümler için ortalama 1.000$ – 10.000$)

Özel Üniversitelerin yıllık ücretleri ortalama   2.000$ – 30.000$

 

Türkiye’de Öğrenciler İçin Kalacak Yer Masrafları, Ev Kiraları Ve Yurtlar.

Türkiye’ye okumaya gelen yabancı uyruklu öğrencilerin kalacak yer konusunda tercih edebilecekleri uygun maliyetlerde olan birkaç seçenek vardır. Kalacak yer olarak yurt tercih edenler için üniversitelerin bulunduğu bütün şehirlerde devlet ve özel yurtlar mevcut olup, aylık  ücretleri devlet yurtları için ortalama  50$ ile 100$ arasındadır. Özel yurtlar için ise ortalama 100$ – 300$ arasındadır.

Kalacak yer olarak çok yaygın tercih edilen diğer bir seçenek ise kiralık ev tutmaktır. Dört beş öğrenci olarak bir kira tutup eve çıktığınız takdirde aylık ortalama yeme içme bütün masraflarınız dahil olmak üzere 100$ – 150$ civarında bir masrafınız olmaktadır.

 

Türkiye’de Sınavsız Üniversite Eğitimi | Yabancılara | Örgün ve Açıköğretim

Türkiye Üniversitelerinde tercih edilebilecek bölümler:

  • ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ (FAKÜLTE)
  • ALMAN DİLİ VE EDEBİYATI
  • ALMANCA ÖĞRETMENLİĞİ
  • ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ (FAKÜLTE)
  • ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ (YÜKSEKOKUL)
  • ARKEOLOJİ
  • AZERBAYCAN DİLİ VE EDEBİYATI
  • BAHÇE BİTKİLERİ
  • BANKACILIK (YÜKSEKOKUL)
  • BANKACILIK VE FİNANS (FAKÜLTE)
  • BANKACILIK VE FİNANS (YÜKSEKOKUL)
  • BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ
  • BESLENME VE DİYETETİK (FAKÜLTE)
  • BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
  • BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ VE BİLİŞİM SİSTEMLERİ (YÜKSEKOKUL)
  • BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ
  • BİLGİSAYAR VE YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ
  • BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ
  • BİTKİ KORUMA
  • BİYOKİMYA
  • BİYOLOJİ
  • BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ
  • BİYOMÜHENDİSLİK
  • BİYOTEKNOLOJİ VE MOLEKÜLER BİYOLOJİ
  • ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ
  • ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ (AÇIKÖĞRETİM)
  • ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ
  • ÇİN DİLİ VE EDEBİYATI
  • ÇOCUK GELİŞİMİ (FAKÜLTE)
  • ÇOCUK GELİŞİMİ (YÜKSEKOKUL)
  • COĞRAFYA
  • COĞRAFYA (AÇIKÖĞRETİM)
  • COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ
  • DENİZ İŞLETMECİLİĞİ VE YÖNETİMİ
  • DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ (FAKÜLTE)
  • DİŞ HEKİMLİĞİ
  • EBELİK (FAKÜLTE)
  • ECZACILIK
  • EKONOMETRİ
  • EKONOMİ
  • EKONOMİ VE FİNANS
  • ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ
  • ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
  • ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ
  • ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ
  • FELSEFE
  • FELSEFE (AÇIKÖĞRETİM)
  • FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
  • FİNANS VE BANKACILIK (FAKÜLTE)
  • FİZİK
  • FİZİK MÜHENDİSLİĞİ
  • FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ
  • FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON (FAKÜLTE)
  • FOTOĞRAF
  • FRANSIZ DİLİ VE EDEBİYATI
  • FRANSIZCA ÖĞRETMENLİĞİ
  • GASTRONOMİ (FAKÜLTE)
  • GASTRONOMİ (YÜKSEKOKUL)
  • GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
  • GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (FAKÜLTE)
  • GAZETECİLİK
  • GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSLİĞİ
  • GENETİK VE BİYOMÜHENDİSLİK
  • GRAFİK TASARIM
  • HALKLA İLİŞKİLER
  • HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK (AÇIKÖĞRETİM)
  • HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK (FAKÜLTE)
  • HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM
  • HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM (AÇIKÖĞRETİM)
  • HARİTA MÜHENDİSLİĞİ
  • HAVA TRAFİK KONTROL
  • HAVACILIK ELEKTRİK VE ELEKTRONİĞİ (FAKÜLTE)
  • HAVACILIK ELEKTRİK VE ELEKTRONİĞİ (YÜKSEKOKUL)
  • HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ
  • HAVACILIK YÖNETİMİ (AÇIKÖĞRETİM)
  • HAVACILIK YÖNETİMİ (FAKÜLTE)
  • HAVACILIK YÖNETİMİ (YÜKSEKOKUL)
  • HEMŞİRELİK (FAKÜLTE)
  • HEMŞİRELİK (YÜKSEKOKUL)

Türkiye’de Sınavsız Üniversite Eğitimi | Yabancılar İçin Üniversite

  • HUKUK
  • İÇ MİMARLIK
  • İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI
  • İKTİSAT
  • İKTİSAT (AÇIKÖĞRETİM)
  • İLAHİYAT
  • İLETİŞİM BİLİMLERİ
  • İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ
  • İMALAT MÜHENDİSLİĞİ
  • İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI
  • İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ
  • İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ
  • İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ (FAKÜLTE)
  • İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ (FAKÜLTE)
  • İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ (YÜKSEKOKUL)
  • İSLAM BİLİMLERİ
  • İŞLETME
  • İŞLETME (AÇIKÖĞRETİM)
  • İSTATİSTİK
  • JAPON DİLİ VE EDEBİYATI
  • JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİ
  • JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ
  • KAMU YÖNETİMİ
  • KAMU YÖNETİMİ (AÇIKÖĞRETİM)
  • KİMYA
  • KİMYA MÜHENDİSLİĞİ
  • KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ
  • KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ (FAKÜLTE)
  • KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ (FAKÜLTE) (AÇIKÖĞRETİM)
  • KONAKLAMA VE TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (YÜKSEKOKUL)
  • LOJİSTİK (YÜKSEKOKUL)
  • LOJİSTİK VE TAŞIMACILIK (YÜKSEKOKUL)
  • LOJİSTİK YÖNETİMİ (FAKÜLTE)
  • MADEN MÜHENDİSLİĞİ
  • MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ
  • MALİYE
  • MALİYE (AÇIKÖĞRETİM)
  • MATEMATİK
  • MATEMATİK MÜHENDİSLİĞİ
  • MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ
  • MEDYA VE İLETİŞİM
  • MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ
  • METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ
  • METEOROLOJİ MÜHENDİSLİĞİ
  • MİMARLIK
  • MODA TASARIMI (FAKÜLTE)
  • MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK
  • MUHASEBE (YÜKSEKOKUL)
  • MÜTERCİM-TERCÜMANLIK(DİL-1)
  • OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ
  • ORMAN MÜHENDİSLİĞİ
  • OTEL YÖNETİCİLİĞİ (YÜKSEKOKUL)
  • PAZARLAMA (FAKÜLTE)
  • PEYZAJ MİMARLIĞI
  • PİLOT EĞİTİMİ

Türkiye’de Sınavsız Üniversite Eğitimi | Yabancılar İçin Üniversite

  • PİLOTAJ
  • PSİKOLOJİ
  • PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK
  • PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ÖĞRETMENLİĞİ
  • RADYO VE TELEVİZYON
  • RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA
  • RAYLI SİSTEMLER MÜHENDİSLİĞİ
  • RUS DİLİ VE EDEBİYATI
  • SAĞLIK YÖNETİMİ (AÇIKÖĞRETİM)
  • SAĞLIK YÖNETİMİ (FAKÜLTE)
  • SAĞLIK YÖNETİMİ (YÜKSEKOKUL)
  • ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA
  • SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ VE TURİZM REHBERLİĞİ (FAKÜLTE)
  • SİNEMA VE TELEVİZYON
  • SINIF ÖĞRETMENLİĞİ
  • SİYASAL BİLİMLER
  • SİYASET BİLİMİ
  • SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ
  • SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER
  • SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ
  • SOSYAL HİZMET (AÇIKÖĞRETİM)
  • SOSYAL HİZMET (FAKÜLTE)
  • SOSYAL HİZMET (FAKÜLTE) (AÇIKÖĞRETİM)
  • SOSYAL HİZMET (YÜKSEKOKUL)
  • SOSYOLOJİ
  • SOSYOLOJİ (AÇIKÖĞRETİM)
  • SPOR YÖNETİCİLİĞİ (FAKÜLTE)
  • SPOR YÖNETİCİLİĞİ (YÜKSEKOKUL)
  • SU BİLİMLERİ MÜHENDİSLİĞİ
  • SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSLİĞİ
  • TARİH
  • TARİH (AÇIKÖĞRETİM)
  • TARİH ÖĞRETMENLİĞİ
  • TARIM EKONOMİSİ
  • TARLA BİTKİLERİ
  • TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ
  • TEKSTİL VE MODA TASARIMI
  • TIP
  • TIP MÜHENDİSLİĞİ
  • TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (FAKÜLTE)
  • TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (YÜKSEKOKUL)
  • TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK (YÜKSEKOKUL)
  • TURİZM REHBERLİĞİ
  • TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ (FAKÜLTE)
  • TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ (YÜKSEKOKUL)
  • TURİZM VE OTELCİLİK (FAKÜLTE)
  • TURİZM VE OTELCİLİK (YÜKSEKOKUL)
  • TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI
  • TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI (AÇIKÖĞRETİM)
  • TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ
  • TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ
  • UÇAK MÜHENDİSLİĞİ
  • ULAŞTIRMA VE LOJİSTİK (FAKÜLTE)
  • ULUSLARARASI FİNANS (FAKÜLTE)
  • ULUSLARARASI FİNANS VE BANKACILIK (FAKÜLTE)
  • ULUSLARARASI İLİŞKİLER
  • ULUSLARARASI İLİŞKİLER (AÇIKÖĞRETİM)
  • ULUSLARARASI İŞLETME
  • ULUSLARARASI LOJİSTİK (FAKÜLTE)
  • ULUSLARARASI LOJİSTİK (YÜKSEKOKUL)
  • ULUSLARARASI LOJİSTİK VE TAŞIMACILIK (FAKÜLTE)
  • ULUSLARARASI LOJİSTİK VE TAŞIMACILIK (YÜKSEKOKUL)
  • ULUSLARARASI LOJİSTİK YÖNETİMİ
  • ULUSLARARASI TİCARET (FAKÜLTE)
  • ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANS
  • ULUSLARARASI TİCARET VE İŞLETMECİLİK (YÜKSEKOKUL)
  • ULUSLARARASI TİCARET VE İŞLETMECİLİK (FAKÜLTE)
  • ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK (FAKÜLTE)
  • ULUSLARARASI TİCARET, LOJİSTİK VE İŞLETMECİLİK (YÜKSEKOKUL)
  • VETERİNERLİK
  • YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ
  • YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ (AÇIKÖĞRETİM)
  • YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ (FAKÜLTE)
  • YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ (YÜKSEKOKUL)
  • ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMLARI

Bloglar

Yorumlar (4)

  • OKBet15-09-2023

    nice blog! its interesting. thank you for sharing. OKBet FAQ

  • hgnnfjnb27-10-2023

    Dear immortals, I need some inspiration to create https://www.wowtot.com

  • ok bet08-11-2023

    Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. After all I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon! My website: blackjack online

  • PBA Betting Guide12-03-2024

    Thanks for sharing this information. I really like your blog post very much. You have really shared an informative and interesting blog post. It’s difficult to get knowledgeable individuals during this topic, however, you seem like what happens you are referring to! Thanks. Read more about PBA Betting Guide. Don't miss out on the action, and j

Yorum Yaz

Hemen Bilgi Alın

ÜCRETSİZ yurtdışı eğitim danışmanlığı almak için, formu hemen doldurun !
Tecrübeli danışmanlarımız size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır!

Kullanıcı İşlemleri