Blog

Çukurova Üniversitesi Yös Başvuru Tarihleri 2021 | ÇUÖS 2021
Çukurova Üniversitesi Yös Başvuru Tarihleri 2021 | ÇUÖS 2021

Çukurova Üniversitesi Yös Başvuru Tarihleri 2021 | ÇUÖS 2021

Çukurova Üniversitesi Yös Başvuru Tarihleri 2021

Çukurova Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (ÇUÖS) 2020 yılı sınav tarihi açıklanmış olup, sınav 11 Nisan 2020’de saat 09:30’da yapılacaktır. ÇUÖS sınavı yurt içinde ve yurt dışındaki tüm sınav merkezlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecektir. Sınav başvuru koşulları ile ilgili detaylar ayrıca duyurulacaktır.

Çukurova Üniversitesi Yös Başvuru Tarihleri 2021 | ÇUÖS 2021

ÇUÖS Sınavı nedir?

Çukurova Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı kısa adı ile ÇUÖS olarak anılan bir sınav olup,. Çukurova üniversitesi ön lisans ve lisans programlarına yönelik uluslararası öğrenci başvurularının kabulü için 2012 yılından beri yapılan bir seçme sınavıdır.

Sınav, gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında faaliyet gösteren çeşitli merkezlerde her yılın nisan ya da mayıs ayları içerisinde yapılmaktadır. IQ ve matematik testlerinden ibaret olan ÇUÖS sınavı IQ (mantık), matematik ve geometri alanlarından sorulacak 80 sorudan oluşmaktadır (40 IQ, 35 Matematik ve 5 Geometri sorusu). 120 dakika süre sınırı olan ÇUÖS sınavında her soru Türkçe, İngilizce, Almance, Arapça ve Rusça olarak 5 farklı dilde ifade edilmektedir. Sınav puanı hesaplanmasında 4 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürür. Bu sınavdan alınan sonuçların değerlendirilmesi ile Çukurova Üniversitesi’ne kayıt hakkı kazanan adayların kayıt sayfasında tanımlanan süreçler kapsamında yerleştirilmeleri yapılmaktadır.

Çukurova Üniversitesi Yös Başvuru Tarihleri, Çukurova Üniversitesi Yös Başvuru Tarihleri, Çukurova Üniversitesi Yös Başvuru Tarihleri,

Bloglar

Yorumlar (49)

Yorum Yaz

Hemen Bilgi Alın

ÜCRETSİZ yurtdışı eğitim danışmanlığı almak için, formu hemen doldurun !
Tecrübeli danışmanlarımız size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır!

Kullanıcı İşlemleri